Destinatiemarketing

Wij helpen u niet alleen met advies maar helpen ook mee bij de ontwikkeling en marketing van uw destinatie.

Toeristische hotspot.

Er zijn veel factoren die meespelen om destinatiemarketing succesvol te laten zijn. In uw destinatie moeten bijvoorbeeld voldoende accommodaties beschikbaar zijn voor gasten. Is er voldoende te beleven en hoe is de bereikbaarheid. De diensten en producten moeten betaalbaar zijn, verrassen en voorzien zijn van prachtig beeld  & video.  De consument staat centraal en niet de toeristische organisatie. Toerisme is een topsector, er moeten voldoende middelen zijn om te investeren . De ondernemers met hun creativiteit en ondernemerschap zijn de ware promotors van uw destinatie. Deze ondernemers moeten ondersteund worden.

Met deze ondernemers gaan we met elkaar een partnership aan waarbij we telkens weer uitleggen hoe ze elkaar versterken door samen te werken. Wij adviseren en helpen ondernemers graag bij de marketing van hun bedrijf en destinatie.

Een grote uitdaging is het bij elkaar brengen van alle stakeholders.

Ondernemers hebben tegenwoordig zelf allerlei mogelijkheden om direct in contact te komen met (potentiële) klanten én rechtstreeks zaken met ze te doen. Niet elke ondernemer zal hier de nodige tijd en aandacht aan kunnen geven maar het gereedschap word steeds eenvoudiger in gebruik.   Ondernemers zijn zelfdoeners en op toeristisch vlak vaak ook elkaar concurrenten. Hoe krijg je ze toch bij elkaar op een manier dat iedereen zijn bijdrage gaat leveren. Met elkaar staat uw regio er veel beter voor, het gemeenschappelijk belang moet op de voorgrond komen. Dit verkondigen en een club bij elkaar krijgen is ook dé grote uitdaging van elke destinatie organisatie. Hoe krijgt u een club bij elkaar waar iedereen de handen uit de mouw gaat steken en enthousiast is over de nieuwe marketing aanpak  van uw regio ? De organisatie moet zorgen voor verbindingen en condities waarbinnen iedereen zich kan vinden en waar creativiteit zich kan ontplooien.

Is het eigenlijk nog van belang voor u als destinatie om energie te blijven steken in marketing, ontwikkeling en management ? Het word toch steeds drukker ?

Uiteraard blijft dit van belang misschien wel meer dan ooit. Nationaal en internationaal is er steeds meer concurrentie. Wij adviseren verder uw marketing het vooral zelf op te pakken met kartrekkers uit uw regio. Zo heeft u zicht op zaken en bent u van een goed resultaat verzekerd.

Consument Centraal

Uw inspanningen zullen succes hebben als er door alle partijen samengewerkt word en de consument centraal gesteld word. Niet de organisatie dus … Succesvolle organisaties zijn organisaties die destinaties niet langer zien als een onderneming of een merk maar als een community waarin door verschillende onafhankelijke partijen wordt samengewerkt. Er is altijd de behoefte aan samenwerking in een vorm dat alle stakeholders hiervan profiteren.

Clicks in plaats van Bricks

Het is belangrijk uw online infrastructuur op orde te hebben. Investeer in een krachtig online netwerk inclusief bereik. Dit vergt in hoge mate kwaliteit en ervaring in online conceptontwikkeling op het gebied van vrije tijd en recreatie.  Een hoogwaardige backoffice zorgt er weer voor dat je als organisatie snel kunt aanpassen en flexibel bent en altijd verbonden zult zijn met de online consument. Partners moeten samenwerken en de software / online systemen geven heldere informatie waar je goed op kunt sturen. Wij kunnen hierin voorzien, onze hoogwaardige automatisering bied u alles wat nodig is om te kunnen begeleiden en sturen. ICT is dus geen uitdaging meer de focus kan 100% liggen op de consument. Als de clicks beginnen binnen te komen is het uiteraard ook van belang fysieke informatie punten in uw regio te hebben.

Meer focus op beleving & interactie met de consument
Wij ondersteunen alle stakeholders van uw toeristische organisatie om bezoekers uit te nodigen en te ondersteunen voor, tijdens en na hun bezoek.  Het succes van uw bestemming ligt vervolgens niet in het promoten van het merk maar in het doorvertellen van de beleving en ervaring van de toerist die het in zijn online netwerk deelt via talrijke social media kanalen.

Samenwerken & integratie van organisaties die met destinatie marketing bezig zijn
Slimme destinaties voegen alle organisaties die zich bezighouden met het aantrekken van investeringen/economische ontwikkeling in 1 nieuwe destinatiemarketing organisatie. Stop het oude denken en de vele clubjes met net zoveel directeuren en ga met zijn allen door dezelfde deur de toekomst in.

Belevenis
Belangrijk is dat de bezoeker van uw regio van het begin tot het eind verrast word en zijn of haar verwachting overtroffen is.  Alles gaat om inspireren en een geweldige beleving bieden.

BIG Data – Automated marketing
Wij verwerken data in TAS ( eigen ontwikkeling ) een BIG data systeem dat real-time data verzamelt, analyseert en beschikbaar stelt aan de leden van de organisatie. Zo hebben wij boekingsdata van meer dan 1 miljoen Nederlanders die precies aangeeft waar in welke periode in welke regio’s er bepaalde behoefte liggen op toeristisch gebied.  Deze informatie geeft marketeers een bijzonder stuk gereedschap.

Management
Een destinatie marketing organisatie is een complexe samenwerking van onafhankelijke en individuele spelers die waarde creëren in een samenwerking. Wij kunnen in die organisatie meedenken , dirigeren en de projecten managen zonder het doel , de consument, uit het ogen te verliezen. Wij brengen partijen bij elkaar door verbindingen bloot te leggen om zo ervoor te zorgen dat iedereen in de organisatie gaat profiteren. Samen sterk. Wij hebben 20 jaar ervaring als marketing en boekingspartner van talrijke toeristische organisaties in heel Nederland.

Wij focussen ons op onderzoek en ontwikkeling. Training en kennisoverdracht. Wij leren de ondernemers in uw regio hun verhaal te vertellen. Wij inspireren ipv informeren. Onze hoogwaardige online systemen geven u kansen tegen online techreuzen en consumenten communities.  Mobile first, uw toekomstige bezoeker is uw marketeer.  Uw organisatie kan zichzelf bedruipen en is niet eeuwig afhankelijk van subsidies.

Klinkt dat goed ? Wij hebben alle expertise is in huis.  Neem contact op voor een eerste inspirerende sessie.

Met vriendelijke groet,

Rob Kraaijenvanger
0316-581910

 

 

Adres gegevens

Interesse in een inspirerend 1ste contact ?

U bent van harte welkom op ons kantoor in Lathum. Uiteraard komen we ook graag bij u langs voor een kennismaking.

CRIO B.V.
Koestraat 1a
6988 AA Lathum

Tel: 088-5405810
E-mail: info@crio.nl

Wilt u in contact komen met ons vul dan hiernaast uw gegevens in.
Wij zijn ook direct bereikbaar op telefoonnummer 088-5405810.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in een afspraak om te horen wat plusser.nl voor u kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

[contact-form-7 id="66" title="Homepage Contactform"]